Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Εύρυτος-Η νέα πολιτική διαφήμιση της εγχώριας δεξιάς

 Πολύς θόρυβος γίνεται αυτές τις ημέρες από αριστερούς, δεξιούς και ακροδεξιούς στα κοινωνικά δίκτυα εξαιτίας των γκράφιτι που απεικονίζουν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 και του επακολούθου βανδαλισμού τους από τους «γνωστούς αγνώστους». Στο παρόν όμως άρθρο δεν θα κλαψουρίσουμε σχετικά με τον βανδαλισμό των έργων από τους μαρξιστές και για το πόσο κακοί είναι, όπως συνηθίζουν να κάνουν στους διαδικτυακούς τους πολέμους οι δεξιοί, αλλά θα επικεντρωθούμε κυρίως στους «εθνικιστές» και στο όλο θέμα της υποστήριξης τους προς τον συγκεκριμένο. Βλέπουμε πατριώτες και ακροδεξιούς να διαρρυγνήουν εδώ και μερικές ημέρες τα ιμάτια τους για χάρη του Εύρυτου, τον δημιουργό των γκράφιτι, ένος μεγάλου -στα μάτια τους- εθνικιστή. Ποια είναι η δική μας άποψη για τον Εύρυτο; 

Είναι γνωστό τοις πάσι πως τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τομέα της προπαγάνδας (ωραιοποιημένα, τον επικοινωνιακό). Λίγο οι δηλώσεις του Μηταράκη περί των κέντρων υποδοχών λαθροεισβολέων, λίγο η καραντίνα, λίγο η Γιάννα Αγγελοπούλου με την επιτροπή 2021, την εμπορευματοποίηση και την γελοιοποίηση της Επανάστασης του 1821, έχουν εκθέσει στα μάτια του μέσου γραικύλου αστικοπατριώτη την κυβέρνηση. Ερχόμαστε στα τωρινά γεγονότα.
Εμφανίζεται ένας καλλιτέχνης γκράφιτι με το ψευδώνυμο Εύρυτος και αρχικώς κάνει γκράφιτι με πατριωτικό περιεχόμενο και ενίοτε εθνικιστικό, το τελευταίο κυρίως πριν γίνει γνωστός. Μόλις ο Εύρυτος άρχισε να λαμβάνει υποστήριξη, βουλευτές της ΝΔ ξεκίνησαν να τον προωθούν με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Αργυρουπόλεως να του παραχωρήσει τοίχο, στον οποίο θα μπορούσε να ζωγραφίσει. Τα γκράφιτι έγιναν παρουσία της αστυνομίας, ενός κληρικού και του δημάρχου. Το γεγονός κάλυψε η ΕΡΤ και αργότερα το προώθησαν τα κανάλια ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1. 


Το όλο ζήτημα των γκράφιτι έλαβε πολιτική διάσταση με αποτέλεσμα οι αριστεροί να κατηγορούν την δεξιά για φασισμό και η τελευταία την αριστερά για ανθελληνισμό.
Εν τούτοις, την εξύβριση του Ευρύτου από τους αριστερούς έσπευσε να εκμεταλλευτεί ταχέως η «ακραία» πτέρυξ της ΝΔ αλλά και λοιπά αστικοδεξιά ιδεολογικά βοθρατζίδικα. Έτσι, ο Εύρυτος, από επανάστατης και πολέμιος της ΝΔ, έγινε ένα άριστο αντικείμενο προπαγάνδας της τελευταίας. Υποστήριξη και προώθηση στον συγκεκριμένο κατέφτασε από παντού. Δεξιοί, πατριώτες, βουλευτές, Εβραίοι, Εθνικιστές, κανάλια και εφημερίδες. Μέσα λοιπόν στους υποστηρίζοντες και «νταβατζήδες» του Ευρύτου έχουμε τον Κων. Μπογδάνο, τον Θάνο Πλεύρη, τον Φραγκούλη, τον Βελόπουλο, την εφημερίδα Δημοκρατία και Εστία, τα προαναφερθέντα κανάλια, τον Ιουδαίο Αριέλ Λεκαδίτη και τον ραββίνο Μορδεχάι Φριζή. 

Καλούμε τους εθνικιστές να αναλογιστούν τα εξής. Θα προωθούσε ποτέ το σύστημα έναν αντισυστημικό; Θα προωθούσε το σύστημα ποτέ έναν εθνικιστή; Αν ναι, που ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες όταν έβαζαν στην φυλακή παρανόμως την Χ.Α. το 2013; Που ήταν οι δηλώσεις στήριξης στον Φουντούλη και τον Μάνο εφόσον το σύστημα αγαπάει τόσο πολύ πια τους εθνικιστές; Στήριξε ποτέ κανείς κάποια εθνικιστική συγκέντρωση; 
Σε όλα η απάντηση είναι αρνητική...
Πώς γίνεται ο εχθρός ΜΑΣ να προωθεί τους εχθρούς ΤΟΥ; Από πότε οι «μπολιαστές της πατρίδος», οι δούλοι του Ιούδα, οι άνθρωποι των οποίων ο αρχηγός τιμά, όπως δήλωσε στην Βουλή προ ολίγων ημερών, την ομοφυλοφιλική κοινότητα, οι φιλελεύθεροι, η προσωποποίηση του συστήματος, έγιναν φίλοι μας ή μέσον προβολής μας; 

Αυτό που θα έπρεπε να σκεφτόταν ένας εθνικιστής είναι το παρακάτω. Όταν το σύστημα προωθεί κάτι, κρίνεται αναγκαία η εξέταση του αντικειμένου ως προς τον λόγο που προωθείται το συγκεκριμένο από τους εχθρούς μας! 

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός και ο εθνικιστικός χώρος είναι επιρρεπής στα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στον Έβρο, η ΝΔ θέλησε να υποδυθεί την προστάτιδα δύναμη, το εθνικό καθεστώς των Ελλήνων, το οποίο μας προστατεύει από τις βάρβαρες ορδές των μεταναστών από την Ασία. Το προπαγανδιστικό σόου της κυβέρνησης έγινε... Πολλοί τότε εμφανίστηκαν, ακόμα και από τον «εθνικιστικό» χώρο, προσφιλείς προς την αστυνομία και τον στρατό και υποστήριζαν με πάθος τα σώματα της αστυνομίας, που «μάχονταν στον Έβρο για την Ελλαδάρα μας». Φούσκωσε λοιπόν υπό του Κούλη το πατριωτικό αίσθημα στην Ελλάδα. Όλοι οι χθεσινοί υποστηρικτές των προσφύγων έγιναν πατριώτες και υπερασπιστές της χώρας, καταδεικνύοντας τον πατριωτισμό τους μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν φυσικά με λίγη έντεχνη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ. Εν μια νυκτί άλλαξε ολόκληρη η διάθεση και οι ιδέες ενός λαού. Ήταν τελικά ειλικρινής η στάση της κυβερνήσεως; Όχι! 
Ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. 

Το ίδιο ακριβώς αγαπητέ αναγνώστη συμβαίνει και τώρα. Η κατάσταση είναι απλή. Πολλοί νεοδημοκράτες βλέποντας την απογοήτευση των ψηφοφόρων τους από την Γιάννα Αγγελοπούλου και την Επιτροπή 2021, καπηλεύονται την Ελληνική Επανάσταση με σκοπό να πουλήσουν «πατριωτικό σανό» στον απλό λαό. Όλα είναι ένα πολιτικό παιχνίδι από το οποίο η ΝΔ κερδίζει εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Δυστυχώς οι εθνικιστές πέφτουν ξανά στις παγίδες των Δημοκρατών. 

Ποιος μπορεί να φανταστεί έναν Εθνικοσοσιαλιστή ή έναν Εθνικιστή, αγκαλιά με τους αστυνομικούς και το κράτος, να βάφει τοίχους και να τον προωθούν τα ελεγχόμενα κανάλια; Φανταστείτε όμως ένα πιθανό και άκρως αληθινό σενάριο, το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν. Τι θα γινόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν ένας αριστερός προωθείτο από το σύστημα; Τι θα γινόταν αν ο αριστερός έκανε γκράφιτι της Ρόζας Λούξεμπουργκ με τις πλάτες της αστυνομίας και της κυβέρνησης, με την αφορμή για παράδειγμα του εορτασμού του φεμινιστικού κινήματος; Γνωρίζετε όλοι ότι οι Ρωμιοί και οι εθνικιστές θα είχαν αφηνιάσει και θα δημοσίευαν επί ένα μήνα το ίδιο θέμα. Θα το έκαναν λοιπόν σημαία κατά της κυβερνήσεως και της αριστεράς το παραπάνω υποθετικό γεγονός, ενώ παράλληλα θα αποκαλούσαν την αριστερά συστημική (που είναι). 

Εν κατακλείδι, η υποστήριξη των εθνικιστών στον Εύρυτο, ξεφτίλισε τον χώρο μας στα μάτια της αριστεράς, μας ταύτισε με τους δεξιούς και κατέδειξε ψευδώς ότι είμαστε συστημικοί ή συνεργάτες της ΝΔ. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικώς τους αυτοαποκαλούμενους εθνικιστές που ξεγελώνται για ακόμα μια φορά από την «εθνοπρέζα» που πουλάει η κυβέρνηση καθώς κοντεύει η εορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία θα αποτελέσει ένα μελλοντικό επικοινωνιακό σόου και για αυτό το λόγο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις τώρα. 
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Εύρυτος σε προφίλ του, το οποίο περιελάμβανε μόνο τον στενό κύκλο του στο Facebook, είχε φίλους από το ΔΙΕΣΥ (βλ.Κρητικόπουλος), την Right Society και βουλευτές της ΝΔ. Γνωρίζουμε πολύ καλά συνεπώς περί τίνος πρόκειται...

Για να κλείσουμε το ζήτημα θα παραθέσουμε μερικές φωτογραφίες και για να προλάβουμε μερικούς που θα μας πουν ότι ο Εύρυτος αποκήρυξε τις ιδέες του, επειδή «φοβήθηκε» ή επειδή τον απείλησαν οι αριστεροί θα πούμε το εξής. Πρώτον, όποιος «φοβάται» καλύτερα να παρατήσει τον αγώνα. Δεύτερον, το προφίλ του Ευρύτου είναι ανώνυμο και δεν υπάρχουν κάπου προσωπικές του πληροφορίες, συνεπώς δεν διατρέχει κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα. Το μόνο πρόβλημα που απέκτησε ο Εύρυτος είναι οι βρισιές των  μαρξιστών στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπου κατέχει κάποιο προφίλ. Τρίτον, ένας εθνικιστής δεν φωτογραφίζεται με βουλευτές της ΝΔ και τέλος, γνωρίζουμε με ποίους είχε επαφές ο συγκεκριμένος οπότε δεν θα τον κατατάξουμε στους εθνικιστές. Απλά να ξέρετε κύριοι εθνικιστές-θεράποντες της ΝΔ πως ο Εύρυτος, σας έγραψε εκεί που σας άξιζε και τελικώς κάνει Retweet μόνο στους εκλεκτούς φιλελεύθερους και Εβραίους φίλους του. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Κριτική του Carl Schmitt ενάντια στον Φιλελευθερισμό και η έννοια της Απο-Πολιτικοποίησης

  Το 1932, στις τελευταίες ημέρες της θνήσκουσας δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ο Carl Schmitt εκδίδει το βιβλίο του "Η Έννοια του Πολιτικού...